fbpx

Max boglede i svart og hvitt

Det er en hoppende glad Max på fire måneder som tar imot oss når vi ringer på døra til den flunkende nye eneboligen på boligfeltet Bjerkelund på Åkra.

Hvem: Eline Naley og Glenn Helge Kvilhaugsvik
Hva: Enebolig i prosjekt
Hvor: Åkrehamn, Karmøy

Hjemme hos Eline Naley og samboeren Glenn Helge Kvilhaugsvik går nemlig det meste i svart og hvitt. Eline er ingen tilhenger av farger og i en periode bestod inn-redningen kun av hvite og lysegrå møbler og ting. De svarte elementene dukket opp sammen med behovet for å skape litt mer dynamikk og dybde i interiøret.

– Det ble rett og slett litt kjedelig med bare hvite ting. En del svarte elementer ble løsningen. Jeg er veldig glad i enkle detaljer med typografi og merket Design Letters er en favoritt på kjøkkenet. Men ennå styrer jeg unna farger – da jeg liker det veldig enkelt og rent, og drar heller inn litt farge på blomster og planter.

Det var for noen år siden da Eline bodde i kjellerleiligheten til faren at hun virkelig fikk interessen for interiør og følte hun fant den stilen som passet bra for henne.

– Jeg finner mye inspirasjon i blader, på Instagram og i butikker. Siden jeg visste vi skulle kjøpe hus etter hvert har jeg valgt heller å spare til ting jeg virkelig ønsker meg og setter pris på. Jeg synes vi har veldig bra utvalg i de lokale butikkene så jeg er bevisst på å handle lokalt, sier hun.

Nær barndomshjemmet
Det unge paret skulle egentlig kjøpe leilighet i et annet prosjekt på Åkra, men så skjedde det noen forandringer og de måtte se seg om etter noe annet.

– Og da vi fant ut at vi kunne få oss en enebolig her på Bjerkelund med husbankfinansiering, ble valget lett. For oss er det viktig å komme oss tidlig inn i boligmarkedet. At huset bare er 100 meter fra barndomshjemmet mitt er jo ekstra topp, smiler Eline.

De flyttet inn i eneboligen like før jul. Den nøkkelferdige eneboligen som utbygger Trygve J. Sjøen står bak, er på 114 kvm. Den inneholder kombinert stor stue og kjøkken, to bad, loftstue og to soverom. For tiden holder paret på å planlegge uteplassen og gleder seg til den står ferdig i sommer.

Fakta Bjerkelund
Boligfeltet Bjerkelund med 45 boliger ligger øst for Åkra sentrum. T. J. Sjøen er ansvarlig for prosjektering og bygging. Størrelser på boligene er fra 98 kvm til 134 kvm.

Underleverandører:
Grunnarbeider: M. Huus maskin A/S
Betongarbeider: Gustavsen Forskaling A/S
Malerarbeider: Risanger & Sønn A/S
Kjøkken: Karmøy Kjøkkensenter A/S
Flisearbeider: Dima murerfirma A/S
Vindu og dører: Gilje tre A/S
Elektriske arbeider: Åkra Elektriske A/S
Rørleggerarbeider: S.O.Lund A/S