fbpx

Byggeprosessen

Å bygge hus er en lang og viktig prosess. Det er mange valg og hensyn som skal ivaretas for å oppnå et best mulig resultat. Vi hjelper deg gjerne med å gjøre denne prosessen litt enklere for deg.

Sjøen Hus har siden 1971 bygget utallige antall hus og leiligheter på Haugalandet. Blant våre 40+ ulike hustyper finner du både landlige, tradisjonelle og funkis-inspirerte boliger, som du og din familie kan bli gamle i.

Hvorfor velge oss?

Med vår solide erfaring og kunnskap innen byggprosjektering, kan vi love deg høy kvalitet og godt teknisk arbeidsgrunnlag, når vi leverer komplett teknisk materiell til dine prosjekter.

Prøv oss på ditt neste prosjekt – send oss en forespørsel i dag.

Slik er byggeprosessen:

1. Møte med Sjøen Hus

Alt starter med et møte for å bli kjent. I det første møtet vil vi avdekke dine ønsker og behov for boligen. Familiesituasjon, økonomi, tomteforhold, osv. Vi vil også ta en uforpliktende tomtebefaring sammen med deg som kunde.

2. Tegning

Når dine ønsker og behov er avdekket har vi et godt utgangspunkt til å begynne tegning av ditt drømme hus. Ta gjerne utgangspunkt i en av våre ferdige husmodeller og gjør tilpasninger ut i fra det. Eller få et unikt hus ved hjelp av vår arkitekt.

3. Tilbud

Når huset er ferdig tegnet vil vi utarbeide et tilbud på komplett leveranse av prosjektet. Dette inkluderer innhenting av priser med underleverandører samt egne tjenester og materialer.

4. Byggesøknad

Når tilbudet er akseptert og kontrakten underskrevet, vil vi stå for søknadsprosessen inn mot kommunen. Vi tar hånd om papirarbeidet, nabovarsling, ansvarsrett osv.

5. Oppstartsmøte

Når vi har fått byggetillatelse fra kommunen, må alle detaljer rundt selve boligen, innredninger og materialvalg avklares. Gode rutiner er avgjørende for en smidig byggeprosess og ferdigstillelse iht. kontrakt. Oppstartsmøte mellom Sjøen Hus og deg som kunde, sørger for at de siste brikkene faller på plass.

6. Overlevering, ettårskontroll og garanti

Drømmehuset er ferdig! På dagen for overlevering har vi en gjennomgang og kontroll, for at bolig og uteareal er iht. søknad og kvalitetskrav. Kunde forsikrer bolig og foretar sluttoppgjør til leverandør. Boligen kan ikke tas i bruk før kommunen har kontrollert bolig og mottatt sluttdokumentasjon, samt skrevet ut ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Vær oppmerksom på at du etter overlevering har en garantiperiode på fem år. For denne perioden har byggmesteren stilt sikkerhet i form av en bankgaranti.

Ett år etter innflyttingen foretar vi en garantibefaring i huset, for å forsikre oss om at du er fornøyd, at alt virker som det skal – og at alt ble som avtalt.