fbpx

Gleder seg til bylivet: - Her får vi alt vi trenger

Da karmøybuene Torill og Sigmund fikk høre om det kommende leilighetsprosjektet til Sjøen Hus, tok det ikke lang tid før de slo til. Nå ser paret frem til å bytte ut sjø og vind med idyll og sentralitet på Norrønatunet, like øst for Salhusvegen i Haugesund.

– Vi gleder oss til å slippe hage, og nyte alt det nye og fine, sier paret.

Torill Pettersen, som er født og oppvokst på Bømlo, har bodd i over 30 år på Torvastad. Ektefellen Sigmund Lillesund har bodd på Torvastad hele livet. Sammen har de to barn og er besteforeldre til tre små jenter.

Til tross for at paret trives godt ved Karmsundet, har de i løpet av de siste årene vært på jakt etter et nytt sted å bosette seg.

– Akkurat nå bor vi i en stor og god enebolig på Storesund-feltet, men nå som vi nærmer oss pensjonistalder har vi tittet litt rundt på leiligheter i Haugesundområdet, forklarer Sigmund. Vi er jo så mye på farten, at vi hverken har tid eller helse til å holde et stort hus lengre, legger Torill til.

Grep sjansen tidlig

Etter å ha sett seg ut flere potensielle hjem, kom de over Norrønatunet.

– Da vi skulle velge leilighet ville vi ha det lunt og godt. Vi vet jo av erfaring at det kan være litt trekkfullt der vi bor nå sammenliknet med oppe på Norrønatunet.

Paret ble først kjent med Norrønatunet for noen år siden da de besøkte en boligmesse i Vardhallen. Her fattet de umiddelbart interesse for prosjektet.

– Vi hørte om Norrønatunet ganske tidlig i prosessen, og da var vi på ballen med en gang, forteller Sigmund.

Ombestemte seg

Som de første kjøperne på Norrønatunet, sto Torill og Sigmund foran en rekke valgmuligheter. Norrønatunet består nemlig av 24 leiligheter, hvorav 12 av dem ligger i et leilighetsbygg over tre etasjer.

– Vi ønsket oss en solrik plass. Førstevalget vårt havnet i utgangspunktet på en leilighet i første etasje med stor terrasse.

Men leiligheten som til slutt fanget Torill og Sigmunds interesse befinner seg i andre etasje av leilighetsbygget. Denne har en romslig størrelse på 120 kvadratmeter og inneholder to soverom, to bad inkludert et praktisk vaskerom, moderne stue og kjøkken, og en solrik terrasse vendt mot sørvest. I tillegg har de tilgang til egen parkering og utvendig bod i kjelleren av bygget.

Noe for alle

Utenfor sørger Sjøen Hus for et stort og åpent utemiljø, med velstelte grøntområder og lekeapparater til de minste. Men ifølge paret, er det beliggenheten som virkelig vil sette prikken over i-en.

– Norrønatunet er veldig sentralt. Vi har dagligvare og apotek like i nærheten, og gangavstand til sentrum. Vi er veldig fornøyde med plasseringen, og tror dette kommer til å bli veldig bra for oss. Her har vi alt vi trenger i umiddelbar nærhet, så det er kjekt å slippe å være avhengig av bil for å komme seg rundt.

Flere fordeler

Selv om prosessen frem mot ferdigstillelse kan virke lang for noen, har paret en avslappet holdning til tiden fremover.

– Det som er så fint, er at vi har god tid til å få solgt og pakket ut av huset vi bor i nå.

Å være tidlig involvert i prosessen, gir dem også muligheten til å være delaktige i prosjektet fra start.

– Vi snakkes titt og ofte med Sjøen Hus, så kommunikasjonen går veldig greit. De har også gitt oss informasjon om tilpasninger vi kan gjøre, så litt justeringer blir det nok. Vi synes de er veldig gode på finesser og detaljer, og vi liker løsningene de har tenkt på, avslutter paret.

Norrønatunet kombinerer sentral beliggenhet, praktiske boløsninger og gunstige finansieringsmuligheter gjennom husbanken.

Ta en nærmere titt på Norrønatunet her, og bli med på en visning utenom det vanlige!