fbpx

En nøkkelferdig bolig skreddersydd for oss!

Herborg Lothe Stava og Trond Stava hadde egentlig ingen planer om å bygge nytt hus. Men det var før de hørte at boligfirmaet Trygve J. Sjøen skulle bygge eneboliger rett i nabolaget deres på Gard i Haugesund. I slutten av mai i år var de først ute med å flytte inn i det lille boligfeltet i Nygårdsvegen like bak Gard Senter.

Hvem: Herborg Lothe Stava, Trond Stava og hunden Hugo. Sistnevnte trives best i huset sitt i hagen.
Hva: Moderne bolig levert av Trygve J. Sjøen
Hvor: Nygårdsvegen 11c på Gard i Haugesund

Dette er familien Lothe Stava sin tredje bolig – alle ligger i en radius på bare noen hundre meter på Gard i Haugesund. Først bodde de i et av rekkehusene i Haraldstunet og deretter bodde de i en større enebolig litt lenger oppe i samme gate. Før de nå altså klakket til og bygget nytt hus bare et steinkast unna.

– Vi har vel sagt i alle år at vi ikke kan ta sjansen på å bygge nytt hus. Da er det så mange valg som må tas og så mye styr og arbeid at det fort kunne endt med skilsmisse, spøker Herborg som kan betrygge om at byggeprosessen gikk overraskende fint og at de fremdeles er godt gift.

Et hus for kunst

Til og med da de skulle henge opp bildene i den nye boligen, gikk det bra. Men det var godt at mannen både hadde utstyrt seg med laser og nye moderne opphengskroker til gipsveggene. Ekteparet har i årenes løp samlet opp en fin samling av kunst fra lokale kunstnere som Gerhard Meling, Roald Tellnes, Olav Storø, Brian Wallace og Vegard Vandvik, som alle nå dekorerer veggene i den nye boligen.

– Det å bygge en nøkkelferdig bolig passet oss midt i blinken. Siden vi kom så tidlig inn i byggefasen, har vi fått tegnet vår egen planløsning. Jeg tror faktisk vi gjorde om på planløsningen seks ganger, før vi var helt i mål. Men så er da også planløsningen blitt fantastisk god og virkelig tilpasset oss som bor her, sier Herborg.

Havutsikt 

Det tok nærmere to år fra de solgte huset sitt på Gard til de kunne flytte inn i den nye boligen nå i mai i år. Og imens bodde de på hytta i Auklandshavn.

– Det var egentlig en god løsning for oss å bo på hytten i denne perioden. Da fikk vi fikk god tid på oss til å planlegge hvordan den nye boligen skulle bli, møbleringen og de ulike løsningene vi gikk for, sier hun.

Den nye boligen er på vel 150 kvm og inneholder på første etasje overbygget inngangsparti, gang, egen inngang til vaskerommet, bad, stor stue i åpen løsning med kjøkkenet. I andre etasje er det tre soverom, stue med flott havutsikt og to baderom – der det ene er i forbindelse med hovedsoverommet.

– Vi oppgraderte boligen med ekstra flott eiketrapp og spiler i stuetaket i 2. etasje. Dessuten valgte vi å ha innvendige eikedører. Vi er godt fornøyd med alle valgene, og ikke minst at vi i forbindelse med garasjen valgte å bygge et ekstra rom slik at vi fikk mer plass til oppbevaring. Selv om boligen er en del mindre enn den vi hadde før, føles det romslig og godt – selv når vi har alle i familien på besøk, sier Herborg.

Stor familie

Kjøkkenet fra HTH er godt utstyrt og tilfredsstiller husfar og kokken Trond sine krav – selv om han denne gangen ikke valgte å ha gasskomfyr, men nøyde seg med induksjon. Kjøkkenet er virkelig blitt det hjertet i huset som de så for seg.

Herborg og Trond har fire barn som alle har flyttet ut. To barnebarn og i tillegg er de besøkshjem. Så at det var viktig for Herborg og Trond og finne et spisebord som de kan slå ut med seks klaffer, forstår vi godt.

– Vi blir fort nærmere 20 personer når alle samles og da er det kjekt å dekke på til alle rundt bordet. Vi liker også godt å samle venner til kjekke lag og har allerede testet at huset egner seg til sosiale samlinger, smiler Herborg.

Datteren som har to barn bor bare 30 meter unna i et av rekkehusene i Haraldstunet – det samme gjør moren til Herborg. Derfor var det praktisk at de fikk laget en ekstra snarvei som går fra hagen og ned til tunet til datteren, barnebarn og moren.

– Det er helt topp å bo i samme nabolag som før – i nytt hus. Nå ser vi frem til å få nye naboer her i Nygårdsvegen, smiler hun.

Hvem gjorde hva? 

Kjøkken: Levert av HTH med corian benkeplate.

Fliser: Bygnes bygg

Rørlegger: Aibel

Elektrisk: Åkra Elektriske

Garderober: Garderobemannen

Gardiner og farger: Fargerike Raglamyr, ved Cathrine Storesund

Møblene: Spisebord med nanotopp fra PBJ, Skovby-stoler og tv-benk (Mistral) – alt fra Bohus.  Grønne godstoler Time Out fra Bohus. Salongbord oppe og nede fra Halvor Bakke, kjøpt hos Bohus.Sofaen er fra HT Collection Finland

Lamper: Louis Poulsen, Floss og Gubi